/DELAVNICA: Uporaba instrumentov v praksi
DELAVNICA: Uporaba instrumentov v praksi2018-04-03T19:31:32+00:00

Praktična delavnica: Uporaba instrumentov v praksi in delo preglednika NPK/NNELI

Želite okrepiti svoje znanje o električni varnosti?

Pregledniki NPK, člani NNELI eTest, uporabniki merilnih instrumentov, pridružite se nam na praktični delavnici, na kateri vam bomo predstavili delo preglednika v praksi z vodili za delo, izpostavili možnosti vaše promocije in podpore pri delu, na kratko obnovili merilne metode, izvedli meritve na praktičnem primeru, pripravili spominsko strukturo v instrumentu, pravilno shranili rezultate v instrument in prenesli rezultate v računalniški program ter izdelali merilno poročilo.

Pri pripravi na izpit NPK je poudarek predvsem na metodah merjenja, tokrat pa bomo obravnavali vprašanja in postopke, ki jih srečujemo pri praktičnem izvajanju del preglednika, pripravi na delo, uporabi instrumentov, izvedbi avtomatskih postopkov ter izdelavi poročil.

Na podlagi obiska delavnice in merilnega poročila lahko pridobite potrdilo usposobljenosti za delo z vašim tipom instrumenta!

Prihajajoči dogodki

V tem trenutku ni napovedanih nobenih dogodkov.

TERMIN: 9. maj 2018

1 dan, od 9.00 do 16.00

Prijavnica

Program

V sodelovanju s podjetjem Metrel d.d. organiziramo praktično delavnico z naslednjim programom dela:


8.45          Sprejem in pozdrav udeležencev

9.00          Janez Guzelj, Metrel d.d.

 • Varnost in kakovost NNELI eTest, letak za podporo pregledniku pri izvedbi samostojnega mini seminarja
 • Pregled vodil za delo preglednika
 • Pregled vodil za delo upravnika stavb
 • Predstavitev priročnika o sodelovanju preglednika s projektantom in izvajalcem

10.30        Kratka pavza za kavo

10.45        Miha Doberlet, Metrel d.d.

 • Predstavitev merirlih instrumentov
 • Pregled posameznih funkcij
 • Priprava na delo
 • Pregled AvtoSequence
 • Priprava spominske strukture instrumenta

12.15        Kosilo

13.00        Janez Guzelj, Metrel d.d.

 • Meritve na razdelilniku
 • Meritve na tokokrogu
 • Meritve na strelovodu
 • Pravilno shranjevanje rezultatov

14.30        Miha Doberlet, Metrel d.d.

 • Predstavitev računalniškega programa
 • Uporaba programske podpore pri pripravi merilnih poročil
 • Prenos izmerjenih rezultatov v računalnik
 • Izdelava merilnega poročila za električne inštalacije
 • Izdelava merilnega poročila za zaščito pred strelo

16.00        Odgovori na vprašanja

Oprema

Vrhunski inštrumenti

Meritve, izobraževanja, praktični prikaz in učenje metod merjenja potekajo na vrhunski opremi podjetja Metrel. Metrel je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev instrumentov za testiranje varnosti in kakovosti električnih instalacij, strojev, opreme in naprav.

Demonstracijske table

Usposabljanja so podprta z ustreznimi vajami ter demonstracijskimi tablami, na katerih je mogoče izvajati vse predpisane meritve tako na instalacijah kot tudi na strojih, opremi in napravah. Demonstracijska oprema je posnetek realnega okolja z možnostjo nastavljanja napak, ki se lahko pojavijo v praksi.

Prijava in kotizacija

Rok za prijave je 5 dni pred začetkom posameznega termina. Izobraževanje bomo izvedli, če bo prijavljenih vsaj 10 udeležencev. Število udeležencev je omejeno na 20.

Kotizacija za dvodnevno usposabljanje znaša 200,00 EUR + DDV (skupaj za plačilo 244,00 EUR) in vključuje teoretično in praktično usposabljanje udeleženca, uporabo testne merilne opreme, seminarsko gradivo, kosilo ter napitke med odmori.

Kotizacijo nakažete po prejetem predračunu/ponudbi na transakcijski račun podjetja Atraktor št. 02085-0017534667, odprti pri NLB d.d., najkasneje do datuma, določenega v predračunu. Račun vam bomo poslali po pošti po končanem usposabljanju.

Prijavnica

Ugodnosti

Posebna ugodnost za vse, ki se udeležite Edison usposabljanja: 15% popust pri nakupu merilnih inštrumentov podjetja Metrel.

Popust pri nakupu merilne opreme vam torej lahko povrne stroške usposabljanja!

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.
Naše spletno mesto za celovit prikaz vsebin poleg lastnih piškotkov uporablja tudi piškotke z zunanjih strežnikov. Ali piškotke sprejemate? Več o piškotkih DA

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do interneta. S piškotki so spletne izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

LASTNI PIŠKOTKI

Z lastnimi piškotki je spletna stran sploh uporabna, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne bi delovala pravilno.

ZUNANJI PIŠKOTKI

Piškotki z zunanjih strežnikov omogočajo prikaz obogatenih vsebin. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporabljate – z njim lahko shranjevanje piškotkov po želji omejite ali onemogočite.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Spoštujemo vašo pravico do zasebnosti in si prizadevamo za najvišjo stopnjo varstva vaših osebnih podatkov. Osebnih podatkov, ki jih bomo pridobili od vas, ne bomo prodajali, posojali ali kakorkoli drugače posredovali tretjim osebam. Več o politiki zasebnosti